Reserva d'espais

08.07.2020

Història

Des del començament del procés de rehabilitació, s’ha volgut afegir al ja emblemàtic edifici un plus de carisma, posant a treballar en el projecte un important equip d’arquitectes coordinat i dirigit per Carles Dolç així com un equip d’interioristes integrat per Josep Bohigas, Francesc Pla i Iñaki Bakero, amb la col·laboració del dissenyador gràfic Claret Serrahima i Vicent Martínez, de Punt Mobles. A més, artistes valencians de la talla de Xavier Mariscal i Andreu Alfaro han participat en la fase final de l’obra, el primer amb una intervenció a la llibreria Tres i Quatre i el segon amb una escultura mòbil que, connectada al penell de la lluerna, penja en el buit central de l’edifici i es mou segons els canvis del vent.
Al soterrani es va trobar intacte un tram de muralla àrab de 13 metres de longitud, una petita joia arquitectònica que ha afegit valor a l’interés artístic, històric i social de l’immoble, així com restes de la barbacana que recorre la muralla en paral.lel i el fossat, un element defensiu que, ple d’aigua, s’obria des de la barbacana cap al sud, on avui transcorre el carrer de Sant Ferran.

Què és l’Octubre?

Impulsat per Acció Cultural del País Valencià i la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster, naix al cor de València l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, una aposta ferma pel revifament de la cultura i la societat de tot el nostre país des d’una perspectiva nacional i de progrés. Ubicat a l’emblemàtic edifici conegut com "El Siglo", d’antics grans magatzems textils fins 1879. La iniciativa s’encara amb un doble objectiu: esdevenir un element viu de cultura, com a seu d’entitats i com a centre d’activitats, alhora que es recupera per a la ciutadania un edifici amb reconeguda rellevància històrica, artística i social.

L’Octubre obri les seues portes per oferir tot un entramat d’oficines, seus de molt diverses entitats culturals, així com d’aules, sales d’exposicions, sales per a representacions musicals, teatrals i per a cinema... Una superfície total de 3.500 m2, dividida en quatre plantes i un soterrani, dedicada a la cultura. També la llibreria Tres i Quatre i la redacció del setmanari El Temps s’han traslladat a l’edifici.

Benvingudes i benvinguts.

 

Espais

Formulari de reserva

Contacte

     

Planta baixa

     

Sala d'actes

     

Pavelló àtic

     

Aula 1

     

Aula 2

     

Aules menudes

     

Sala de reunions

     

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99