activitats

09.04.2020

Presentacions i altres activitats

21.05.2009 |

Bucarest, la memòria perduda

19.30h

Presentació del llibre i DVD Bucarest. La memòria perduda, d'Albert Solé.

A càrrec de Rosanna Pastor, actriu.

Amb la intervenció de:
Albert Solé, autor del llibre i del documental.
Emèrit Bono, catedràtic d'Economia aplicada de la Universitat de València i exconseller de la Generalitat Valenciana.
Carme Alborch, política i senadora socialista.

Albert Solé va nàixer a Bucarest el 1962, però la seua partida de naixement no és, però, romanesa. Això sí, disposa d'altres tres, cap d'elles vertadera: hongaresa, francesa i espanyola. Llicenciat en Ciències de la Informació i amb diversos cursos de formació audiovisual a la butxaca, Solé ha exercit com a periodista en diversos mitjans escrits i posteriorment va passar a Televisió Espanyola, cadena per a la qual va cobrir alguns episodis de la caiguda dels règims comunistes.

Durant anys va exercir com a reporter per als ens públics, TVE i TV3, dedicat sobretot als reportatges de temàtica social. Com a guionista, va treballar en la sèrie documental Nómadas de la condición humana (Orbita Max) i altres programes de televisió. L'any 2000 féu el salt a la direcció de documentals. Entre els seus treballs recents, destaquen Historias de agua (Orbita Max), El Cordobés, la España de los milagros (Alea DF) per a TVE i Arte, El sueño del agua (Bausan Films) per a ExpoZaragoza i UNESCO, i la sèrie documental En la cárcel confidencial (Alea DF), emés per Cuatro.

També ha dirigit La mente del violador per al programa Documentos TV de TVE. El seu darrer treball, que ara presenta a l'Octubre i que va merèixer el Goya al millor documental el passat 2008, porta per títol Bucarest, la memòria perduda (Bausan films), un documental en el qual realitza una recerca personal sobre la seua memòria i la del seu pare, Jordi Solé Tura, un dels pares de la Constitució Espanyola, afectat ara per l'Alzheimer.

Bucarest, la memòria perduda revisita l'època més ignorada i compromesa de qui fóra el ministre de Cultura que va aconseguir que la col·lecció Thyssen es quedara a Madrid. Tot comença a Bucarest, on es trobava la seu secreta de Radio Pirenaica, emissora antifranquista de la qual el seu pare n'era locutor.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99