activitats

28.01.2020

Conferències i congressos

22.03.2019 |

Conferència de Patrick Monribot

19.30h a la sala d'actes


“¿Qué es lo que distingue una cura analítica de una psicoterapia?”
Cicle de conferències “Pulsos de nuestra época”

La teràpia és una pràctica de l'escolta, implicant sempre la suggestió. Amb la tecnologia moderna, fins i tot es pot dur a terme a distància: la presència dels cossos no és indispensable per a una escolta empàtica o autoritària. La psicoanàlisi opera d'una altra manera. En la cura psicoanalítica cal la presència viva dels protagonistes per tractar el que escapa als poders de la paraula i dels seus enunciats.
Aquest enfocament és imprescindible per arribar a l'arrel corporal del símptoma, que organitza avui dia la major part dels sofriments contemporanis. Els reptes terapèutics són també polítics: es tracta d'obtenir efectes més perdurables i alhora més eficaços que els d'un abordatge psicoterapèutic.
No obstant això, un treball d'aquest tipus no és fàcil: exigeix una certa ètica i un desig peculiar perquè el practicant no caiga en la fàcil temptació psicoterapèutica, tan gratificant i molt més confortable.

---
Cicle de conferències organitzat pel Seminari del Camp Freudià de València (SdCF) amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99