activitats

19.01.2019

Exposicions

Des del 08.05.2018 fins al 10.06.2018

PhotOn 2018: Un món convuls, d’Andoni Lubaki.

Sala d'exposicions


La particular mirada d’Andoni Lubaki (Urretxu, 1982) recorre cinc dels conflictes armats "vius" més importants de l'última dècada. Un record als moviments de població refugiada ens condueix directament a l'horror del combat en primera línia contra l'Estat Islàmic a Mossul, emboscades a la ciutat vella d'Alep, a Líbia o al fred Dombass, a Ucraïna. Franctiradors, sang i civils, acció i mort. Lubaki reflecteix amb gran mestria tant les atmosferes de tensió del combat com els moments de relax.

Per a Lubaki, amb només sis anys d'experiència en la fotografia professional, la guerra de Líbia va ser el bateig de foc com a reporter de guerra i el lloc on va tenir l'oportunitat de treballar al costat de l’exèrcit rebel que va acabar amb el comandament del Coronel Gaddafi. Un any després va recórrer els carrers d'Alep cobrint la guerra com stringer per AP (Associated Press).

La seua obra, mai no exhibida encara al País Valencià, ens regala 78 imatges que pretenen sensibilitzar un públic de qualsevol edat i fer-lo reflexionar sobre la violència i la guerra en un context proper i contemporani.

---
Aquesta exposició forma part de PhotOn 2018, Festival Internacional de Fotoperiodisme i Fotografia Documental, que se celebra del 8 al 12 de maig a diversos espais de la ciutat de València (Centre Cultural La Nau, circuit de marquesines i autobusos EMT, circuit Metrovalència, La Llotgeta, Fundació La Posta, llibreria Railowsky...).

Nascut en 2011, de la mà de l’associació Documenta, el festival té l’objectiu d’apropar el fotoperiodisme a la societat i atorgar-li el protagonisme que es mereix, tot apostant pel fotoperiodisme com a forma de comunicació i com a eina indispensable per al canvi social.

Producció de l'exposició d'Andoni Lubaki: Can Basté.

---
Entrada lliure.
Horari de visites
-De dilluns a divendres: de 9h a 21h
-Dissabtes matí: de 10h a 14h
-Dissabtes vesprada, diumenges i festius tot el dia: tancat

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99