activitats

19.01.2019

Exposicions

Des del 13.02.2018 fins al 28.02.2018

Lingüistes pel carrer

Hall


Inauguració: dimarts 13 de febrer a les 19.00h, amb una presentació a càrrec de Jesús Bernat Agut (Societat d’Onomàstica) i Àngela Buj Alfara (Centre d’Estudis Lingüístics de les comarques centrals dels Països Catalans).


Aquest projecte vol posar de manifest la repercussió que els nostres gramàtics i lexicògrafs tenen en la retolació de les vies urbanes de les nostres poblacions, per tal de contribuir al coneixement, divulgació i valoració de la seua obra. L’espai d’estudi és l’àmbit de la nostra llengua, de Salses fins a Guardamar i de Fraga fins a l’Alguer

És evident que no tots els personatges que hi apareixen han tengut la mateixa implicació, dedicació i compromís cap a la nostra llengua, i, per tant, tampoc la mateixa repercussió social ni lingüística. L’obra d’alguns, per exemple, és ingent al costat d’altres aportacions més modestes. Amb tot, i amb tots, però, tindrem una visió més de la història de la cultura. Observem que no hi són presents les investigadores, tret de Rosalina Poch. És de tots conegut el camí que ha hagut de recórrer la dona per a arribar a desenvolupar tasques científiques. En l’actualitat, sortosament, no en són poques les que es dediquen a la investigació filològica i de ben segur que en un futur elles també seran reconegudes en les nostres vies urbanes.

---

Idea i projecte: Jesús Bernat Agut (Societat d’Onomàstica) & Àngela Buj Alfara (Centre d’Estudis Lingüístics de les comarques centrals dels Països Catalans)

Disseny gràfic: Òscar Bagur

Amb el suport de: Institut Ramon Muntaner, Centre d’Estudis Lingüístics de les comarques centrals dels Països Catalans, Societat d’Onomàstica, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut d’Estudis Catalans, Fundació Germà Colón de la Universitat Jaume I, Fundació Huguet.

Enllaç al web

Enllaç al blog

---
Entrada lliure.
Horari de visites
-De dilluns a divendres: de 9h a 21h
-Dissabtes matí: de 10h a 14h
-Dissabtes vesprada, diumenges i festius tot el dia: tancat

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99