activitats

19.01.2019

Cinema

06.02.2018 | 13.02.2018 | 20.02.2018 | 27.02.2018 | 06.03.2018 |

Cicle Documental en Defensa del Territori


“Aturem la ZAL, Recuperem la Punta”
febrer i març 2018

Aquest cicle es planteja des del marc de l’actual campanya promoguda per la plataforma Horta és Futur. NO a la ZAL del Port a la Punta, de la qual formen part més de 40 col·lectius i associacions del territori valencià, i que insta la paralització d’aquest pla urbanístic que ha tornat a revisar-se per a executar-se, després de les expropiacions i d’anys d’abandonament, amb diverses sentències que el declaraven nul, i que acabarà per soterrar sota l’asfalt aquesta zona. Es vol aturar aquest pla i repensar col·lectivament el seu futur, inevitablement verd i viu, de connexió amb l’antic llit del riu Túria i el parc natural de l’Albufera.

D'aquesta manera pretenem:

--Generar una eina per a visibilitzar altres conflictes territorials en diferents parts del món i així establir referents de lluites i resistències.
--Reflexionar col·lectivament sobre el model territorial desenvolupista hegemònic actual i analitzar les seues causes i conseqüències.
--Posar al centre les veus, vides i històries de les persones que hi ha darrere de cada decisió urbanística com a part de la nostra memòria col·lectiva.
--Difondre diferents projectes alternatius que proposen una altra manera d’entendre el model territorial i el seu “desenvolupament”, des d’una perspectiva de necessitats reals i de respecte amb l’entorn i els éssers que hi vivim.

El cicle està compost de tres blocs:

1. LLUITES I RESISTÈNCIES TERRITORIALS REFERENTS. Es projectarà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània
Carrer de Sant Ferran, 12, 46001 València

2. LLUITES I TERRITORI DES DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE. Es projectarà al Col·legi Major Rector Peset
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4, 46001 València

3. LA VALÈNCIA SUD: EL PORT, EL PLA SUD I L’ALBUFERA. Es projectarà a la Filmoteca
Plaça de l'Ajuntament, 17, 46002 València

Per a cadascun dels blocs es proposa una taula redona d'experiències amb la finalitat de debatre i pensar de manera directa les temàtiques abordades en les diferents projeccions.

Més informació a www.recuperemlapunta.info i facebook: @recuperemlapunta


A més de les entitats que ens proporcionen els tres espais, col·laboren també Enginyers Sense Fronteres València, Per l’Horta, Intersindical Valenciana, Perifèries, Entrepobles i Guarango producciones.

Les tasques de coordinació i organització es desenvolupen mitjançant la plataforma Horta és Futur. NO a la ZAL.

--

BLOC1. LLUITES i RESISTÈNCIES TERRITORIALS REFERENTS
Lloc de projecció: DIMARTS a l’OCCC_Centre Octubre

Aquest primer bloc es vol centrar en les diferents maneres de defendre i resistir en un territori ocupat per plans urbanitzadors d’infraestructures imposades en nom del “progrés”. Els documentals presentats en aquest bloc arrepleguen els testimonis de persones afectades per aquests processos així com la memòria de les lluites que han dut a terme.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99