activitats

17.12.2018

Conferències i congressos

17.11.2017 |

Jornada ‘Contra la impunitat franquista. Bebés robats i polítiques de memòria’

19.00h a la sala d'actes


Jornada informativa per a donar a conèixer diferents polítiques actives des de diverses institucions en favor de la veritat, la justícia i la reparació de les víctimes del feixisme a l’Estat espanyol. De la mà d’entitats i col·lectius que treballen en aquest àmbit, i a través d’experiències concretes de línies de treball i accions ja executades pel Parlament Europeu, la Diputació Provincial de València o diferents governs autonòmics, es pretén posar en valor i difondre els projectes de memòria històrica i lluita contra l’oblit i l’abandonament de les persones represaliades pel règim franquista.


Programa:

--‘Polítiques de memòria històrica des de la Diputació de València’, per Rosa Pérez Garijo, diputada de Memòria Històrica, Inclusió Social i Teatres de la Diputació de València.

-- ‘La Llei de Memòria Democràtica del País Valencià i la Ley Foral de Reconocimiento y Reparación a las Víctimas del Franquismo de Navarra’, per Joseba Eceolaza, exparlamentari foral de Batzarre i responsable de Comunicación de CCOO-Navarra.

--‘La lluita de les víctimes de xiquets robats’. Soledad Luque, presidenta de l’associació ‘Todos los niños robados son también mis niños’ i Luna García, presidenta de SOS Bebés Robados CV.

--‘Informe de la missió del Parlament Europeu per investigar el robatori de bebés a l’Estat espanyol’, per Marina Albiol, portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament.

---
Organitzat pel grup parlamentari europeu Esquerra Unitària Europea / Esquerra Verda Nòrdica (GUE/NGL)

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99