activitats

17.12.2018

Cinema

02.11.2017 | 14.11.2017 |

3er Festival de Cinema Ciutadà Compromés

19.00h a la sala d'actes


Del 24 d’octubre al 21 de novembre a diverses poblacions del País Valencià.

La tercera edició del FCCC, impulsada per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), compta amb 48 audiovisuals inscrits, de format curt, mitjà i llarg, juntament amb altres 9 produccions fora de concurs i una sessió especial de youtubers socials. Estes xifres suposen un increment del cent per cent del programa oferit en l’edició de 2016. El festival d’enguany, que comença el 24 d’octubre i finalitzarà el 21 de novembre, podrà ser visionat en 27 sales les localitats següents: València, Elx, Montserrat, Sagunt i Aras de los Olmos.

El FCCC és un festival impulsat des d’ACICOM, amb un baix pressupost, que convoca a produccions audiovisuals en les quals queden reflectides els problemes més urgents de la ciutadania i d'una nova regulació dels drets socials. La programació presenta un ample ventall de mirades creatives, gràcies a la capacitat de tot el sector audiovisual que es troba en una situació d’escassa activitat i finançament precari, agreujada per la desaparició de la televisió pública.

El festival compta amb un jurat, coordinat per la periodista i vicepresidenta d’ACICOM, Emilia Bolinches, amb les col·laboracions de Pilar Pérez Solano, directora i guanyadora d’un premi Goya, Pau Vergara, crític, Jaime Millás, periodista i escriptor, Juan Miguel Company, crític i catedràtic universitari, Ignacio Cort, crític, Helena Sánchez Bel, directora i productora, Fernando Franco, crític, Joaquin Vallet, crític, i Esteban Algaba, gestor cultural.


PROGRAMACIÓ A L’OCTUBRE CCC

Dijous 2 de novembre a les 19.00h

--El somni de la seua vida, de Jaume Bayarri.
Josep Maria és un home de mitja edat. Viu sol i col·lecciona els codis de barres d’una coneguda marca de fulles d’afaitar per a participar en un concurs: “El Somni de la seua Vida”.
Direcció: Jaume Bayarri (2017)
Guió: Fran Moral
Música: Pau Cháfer
Repartiment: Toni Climent, Iris Lezcano, Ferran Gadea
Producció: Fran Moral – Paella Produccions
Durada: 13’

--Una comarca, una força, d’Anmorsígol
Documental Una comarca, una força: l’assemblea contra la planta de residus animals sobre la lluita veïnal contra el projecte que es volia implantar a la Pobla del Duc (la Vall d'Albaida). Parlem amb els veïns dels pobles afectats pel projecte i amb persones que ja pateixen infraestructures d’aquest tipus (com els veïns de Fortuna, a Múrcia). Un exemple de lluita que finalment ha aconseguit aturar el projecte i vertebrar els moviments socials de la comarca.
Direcció: Armonsígol (2015)
Guió: Vicent Soriano, Jimmy Dos Árboles, Anmorsígol
Música: Pau Sanchis, Cesc Cerdà, Pelandruska, Auxili, Eskak al Rei, Arròs Caldós, Vagabundo Barbudo
Durada: 58’


Dimarts 14 de novembre a les 19.00h.

--Sessió de youtubers socials.

---
Festival organitzat per ACICOM amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de València i Acció Cultural del País Valencià

Consulteu aquí la programació completa.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99