activitats

28.01.2020

Música

Sessions d’Improvisació Lliure


Programades pels músics Josep Lluís Galiana i Avelino Saavedra, aquestes Sessions d'Improvisació Lliure sorgeixen de la necessitat de difondre aquesta forma de fer i escoltar música. Alhora, aquesta iniciativa té com a objectiu principal la possibilitat d'obrir un espai amb una programació estable on poder escoltar i reflexionar al voltant dels processos creatius que activa la improvisació lliure i de les diferents poètiques sonores contemporànies d’importants artistes valencians, nacionals i internacionals.

La sèrie de Sessions d'Improvisació Lliure se celebraran amb una cadència d'un concert mensual. Inicialment, es planteja organitzar una primera sèrie de tres concerts per als mesos d'abril, maig i juny de 2017, que tindran lloc l'últim dijous de cada mes.

Aquesta mostra, organitzada per l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, compta amb la col·laboració del Laboratori per a la Investigació de Processos Creatius Contemporanis AD LAB i del segell discogràfic valencià Liquen Records, dedicat a les músiques improvisades i experimentals.

Josep Lluís Galiana (València, 1961).
Diplomat en Estudis Avançats (Universitat Politècnica de València) i Titulat Superior en Música i Arts Escèniques (Conservatori Superior de València), Galiana és un saxofonista, compositor, escriptor, periodista, editor i gestor cultural destacat en l’escena internacional de la lliure improvisació, l’electroacústica, l’avant-garde jazz, la investigació etnomusicològica i la divulgació de la cultura i les arts.
Els seus treballs han estat estrenats i presentats en importants festivals de França, Grècia, Itàlia, Polònia, Suècia, EUA, Xina, Brasil, Argentina, Mèxic, Costa Rica, Cuba i Espanya. Autor dels assajos “Quartet de la Deriva. La improvisación libre y la teoría de la deriva…” (2012), “La emoción sonora” (2014) i “Escritos desde la intimidad” (2016), la seua discografia abasta més d’una treintena de registres. En l’any 2016, funda el segell editorial EdictOràlia Llibres i Publicacions i la discogràfica Liquen Records.

Avelino Saavedra (Santiago de Compostel·la, 1967)
Bateria, músic improvisador, artista visual. El seu treball recent està centrat en el procés i manipulació sonora de la bateria i objectes amplificats, mitjançant pedals d’efectes.
Ha gravat per a segells com Audiotalaia, Luscinia Discos, Pocketfields, Discordian Records, Chiennoir Netlabel i Liquen Records, participant en diversos recopilatoris d’art sonor i música experimental, i ha actuat en festivals com Ensems, Off_Hz!, LEM, Nits D’Aielo i Art, Eufònic, Anem Anem, PinPanPun, Chámalle X, Acción Mad!, Remor i Poéticas para una Vida, entre altres. Les seues obres s’han mostrat en diferents programes de RNE com Siglo XXI, Ars Sonora o Vía Límite.
Actualment, entre altres projectes, toca en formació de duet amb el saxofonista, improvisador i musicòleg Josep Lluís Galiana, en el terreny del free jazz i la improvisació lliure.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99