activitats

28.05.2018

Exposicions

Des del 30.03.2017 fins al 21.04.2017

Dones i desplaçament forçat a Colòmbia

Sala d'exposicions


Inauguració: dijous 30 de març a les 20.00h.

A Colòmbia, milions de dones de totes les edats pateixen el rigor de la guerra: desarrelades de les seues terres, desposseïdes de les seues pertinences, truncats els seus projectes vitals. Moltes van perdre les seues filles i fills, els esposos o companys, amigues, amics, veïns i altres éssers estimats. A més, massa vegades han estat testimonis de massacres o elles mateixes van ser sotmeses als pitjors tractes i violacions.

Elles, que carreguen el seu dolor i el dels seus, són també les artífexs de la supervivència de les seues comunitats. Són elles qui troben la manera de suportar la cruesa de les seues condicions i de reunir els recursos per a continuar endavant: quotidianament s’omplin del coratge necessari per a sanar el dany, sargir tot allò fet miques per la guerra, i enmig de la profunda complexitat i de la falta de suports, tiren endavant els seus entre la runa que han deixat els més de quaranta anys de conflicte armat a Colòmbia.

L’exposició fotogràfica “Dones i desplaçament forçat a Colòmbia”, una encertada proposta de l’ONG Atelier Cooperació Internacional per al Desenvolupament, ens convida a conèixer aquests rostres que brillen enmig de la guerra i la violència; les protagonistes ens obrin les portes de sa casa i dels seus cors i ens porten des de la seua pròpia mirada al nucli de les seues biografies. Els seus habitatges, construïts a vegades enmig del no-res, esdevenen espais de resistència i d’esperança. Alimenten, cuiden, acompanyen, construeixen i protegeixen els seus; elles alimenten l’esperança que els serveix de bitàcola per a alçar en el present la possibilitat d’un futur amb pau i justícia.

La mostra, composta de quaranta obres realitzades per diferents fotògrafs, ens acosta a aquestes dones colombianes. La força dels seus gestos és un símbol de la determinació dels seus actes per a sembrar en el present la ferma voluntat de cultivar personalment i col·lectivament una societat capaç d’afrontar els seus conflictes sense violència.

Un projecte de: ONGD Atelier, Cooperació Internacional per al Desenvolupament.
Exposició produïda pel Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València.

---
Entrada lliure.
Horari de visites
-De dilluns a divendres: de 9h a 21h
-Dissabtes matí: de 10h a 14h
-Dissabtes vesprada, diumenges i festius tot el dia: tancat (excepte en els casos que hi haja altres activitats)

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99