activitats

08.07.2020

Exposicions

Des del 20.05.2013 fins al 21.06.2013

Metges sense fronteres: 40 anys d'ajuda humanitària

Hall de l'Octubre CCC


Exposició organitzada per Metges Sense Fronteres amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Desembre de 1971. Un grup de metges i periodistes s'uneixen per defensar una acció mèdica d'emergència independent de tot interès polític i econòmic. Naix Metges Sense Fronteres (MSF). 40 anys després, aquesta mostra fotogràfica rememora el naixement, evolució i moments més destacats de l'organització.

L’ONG fa repàs de la seua història a través de 30 fotografies que recullen alguns dels principals contextos en què l’entitat ha intervingut en les últimes quatre dècades, tot prestant assistència a poblacions en situació precària i víctimes de conflictes armats, desplaçaments forçats, malalties endèmiques i epidèmiques, catàstrofes naturals, violència social i exclusió de l'atenció sanitària, en els cinc continents. Així, la mostra obre una finestra als conflictes d'Afganistan, Líban, Territoris Palestins, l'Iraq, Colòmbia, Bòsnia, Txetxènia, Somàlia, Darfur o República Democràtica del Congo, entre uns altres, com també al genocidi de Rwanda, les fams d'Etiòpia i Angola, el terratrèmol i posterior epidèmia de còlera d'Haití, l'huracà Mitch a Centreamèrica, el tsunami del sud-est asiàtic, i a crisis relacionades amb pandèmies, malalties oblidades com el VIH/sida.

De totes aquestes crisis van ser testimoni prestigiosos fotògrafs com Sebastião Salgado, Juan Carlos Tomasi, Bruno Stevens, Bruno Barbey, Olivier Jobard, Roger Job, Eric Bouvet i John Stanmeyer, o agències com ara Gamma, Magnum, Cosmos, Moment, Sipa Press i VII, que van contribuir amb el seu treball a lluitar contra l'oblit polític i mediàtic que porta dècades cobrant-se un alt preu en vides humanes i sofriment a tot el món.

Entrada lliure.
Horari de visites
-De dilluns a divendres: de 9h a 21h
-Dissabtes matí: de 10h a 14h
-Dissabtes vesprada, diumenges i festius tot el dia: tancat (excepte en els casos que hi haja altres activitats)

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99