activitats

18.06.2019

Presentacions i altres activitats

03.07.2012 |

Veus Paral·leles 2012

20.00h

Desena edició de l’espectacle poètic “Veus paral·leles”, un projecte concebut, coordinat i dirigit per Albert Mestres i Sofia Fonseca i acollit per la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, on quatre poetes de parla catalana i quatre d’una altra cultura, de quatre generacions diferents, reciten conjuntament la seva poesia.

Enguany, els poetes convidats, de llengua eslovena, són Veno Taufer (1933), Milan Jesih (1950), Lucija Stupica (1971) i Stanka Hrastelj (1975). Compartiran la seva poesia amb els catalans Miquel Mestre (1951), Carles Torner (1963), Begonya Mezquita (1968) i Anna Ballbona (1980), que portaran el seus versos a les poblacions de Tarragona, Vilafranca del Penedès, València, Palma, Binissalem, Badalona i Barcelona.

L’espectacle es basa en una selecció de textos que fan els mateixos poetes i que es converteixen en un recital amb un petit guió i una mínima posada en escena. Els poetes diuen la seva poesia i l’actriu Mireia Chalamanch recita la traducció dels poemes eslovens. Simona Škrabec ha estat l’encarregada de traduir els textos.

“Veus paral·leles” pretén descobrir mons poètics i cultures que no ens arriben i alhora posar en contacte la nostra poesia amb la dels poetes de diferents cultures. Per aquest motiu es prioritzen o bé les llengües minoritàries o “invisibles” o bé aquelles veus per a les quals és més difícil fer-se sentir com les de les dones poetes.

L’agost del 2013, entre el dies 27 i 31, aquesta mateixa versió de “Veus paral·leles” es podrà veure a les ciutats eslovenes de Ljubljana i Ptuj gràcies a la col·laboració de la Beletrina Academic Press/Študentska založba, la Dnevi poezije in vina i l'Institut Ramon Llull.

“Veus paral·leles” compta amb la col·laboració de l’Associació de Professionals en Llengua Catalana, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, la Llibreria L’Odissea, La Seca, l’Espai Betúlia, la Fundació ACA, la Casa Museu Llorenç Vilallonga, l’Obra Cultural Balear, l’Aula de Poesia de la Universitat de València i el Servei de Política Lingüística de la UV.
Més informació

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99