activitats

05.06.2020

Conferències i congressos

31.01.2012 |

Presentació de BCNegra

19.00h

Presentació a València de la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona "BCNegra 2012".

Conferència “Açò amb Franco no passava (novel·la negra i democràcia)” a càrrec de Paco Camarasa (comissari de la Trobada) i taula rodona “Barcelona, ciutat del crim... literari” amb Paco Camarasa i els escriptors David C. Hall i Teresa Solana.

Amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de Barcelona

---

Organitzada des de 2005 per l’ICUB, la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona converteix anualment la capital catalana en el centre mundial d’aquest gènere literari, amb la presència dels principals escriptors i editors internacionals. Les conferències i taules rodones es complementen, a més, amb actuacions musicals i teatrals, amb cicles cinematogràfics i amb tota una sèrie d’activitats que en garanteixen l’èxit i la implicació de la ciutat, per convertir-la en una de les cites més importants del panorama literari. Durant el seu transcurs es lliura també el prestigiós premi “Pepe Carvalho”, obtingut en edicions anteriors per autors com ara Francisco González Ledesma, Hening Mankell, Ian Rankin o Andreu Martin. En l’edició actual es lliurarà a l’autor grec Petros Márkaris.

Enguany, a més, la BCNegra es presenta a València per primera vegada.

Paco Camarasa, llibreter valencià que es va establir a Barcelona a principis de la dècada de 1980, regenta actualment la llibreria Negra y Criminal al barri de la Barceloneta. És un dels principals especialistes en novel·la negra i impulsa tot tipus d’iniciatives per a la seua difusió (tallers de lectura, seminaris, col·laboracions en premsa, ràdio i televisió, etc.) i especialment la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona “BCNegra”, de la qual n’és el comissari.

David C. Hall va néixer a Madison, Wisconsin (EUA) al 1943. Viu a Barcelona des de 1974 on ha treballat com a professor i traductor. Ha participat en seminaris, cursos i conferències de literatura, escriptura i gènere negre en la Universitat de Barcelona, la UPEC, la Universitat de Lleida i la Universitat d’Alacant i ha participat en jornades com les de Maig Negre d’Alacant, la Semana Negra de Gijón i l’Encontre d’Escriptors dels Premis Octubre de València. Fins ara, havia publicat tres novel·les de gènere negre, escrites originàriament en anglès: Cuatro días (1984), No quiero hablar de Bolivia (1988) i Billete de vuelta (1990). Aquesta darrera, va ser publicada també com a Return Trip Ticket als EUA per St. Martin's Press (1992). L’any 2011 va guanyar el Premi de Novel·la Negra “Ciudad de Getafe” amb l’obra Barcelona Skyline (Edaf).

Teresa Solana (Barcelona, 1962) és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar estudis de Filologia Clàssica. La seva activitat professional ha estat centrada en el camp de la traducció literària. Ha dirigit la Casa del Traductor a Tarassona i és autora d’articles i assaigs sobre traducció. L’any 2006 es va donar a conèixer amb la novel·la Un crim imperfecte, una obra fresca i intel·ligent amb la qual va obtenir el Premi Brigada 21 de novel·la en català. Ha escrit també Drecera al paradís (2007), Set casos de sang i fetge (2010) i Negres tempestes (2010) (III Premi Crims de Tinta). L’hora zen és la tercera novel·la protagonitzada pels germans bessons detectius, cicle que ha estat traduït a l’italià, a l’alemany i a l’anglès amb gran èxit de lectors i de crítica.

Més informació

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99