activitats

23.10.2019

Presentacions i altres activitats

28.12.2011 |

Presentació '2000maniacos' hivern 2011

19.30h

Presentació del núm. 42 del fanzine "2000maniacos" (hivern 2011) dedicat al "cinema exòtic".
Número coproduït per la XXII Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Donostia.

El fanzine valencià “2000maniacos” presenta el darrer número, editat per la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Donostia amb motiu de la seua darrera edició. Un especial “exòtic” que proposa una actitud bel·ligerant contra la crisi, encara que siga amb garrot, en tapaculs i des de la caverna d’una illa salvatge a la fi del món. Un monogràfic històric que resumeix en les seues atapeïdes 84 pàgines un cinema delirant poblat de caníbals, goril·les i pin-ups en bikini de lleopard.

El fanzine “2000maniacos” és la publicació independent més veterana de tot el panorama alternatiu. Creada en 1989, s’ha convertit en una de les capçaleres de culte especialitzades en cinema popular, de sèrie B, trash, fantàstic, bizarro i eròtic. Per les seues pàgines han passat monstres de goma, fel·latrius, paladins de la caspa celtibèrica, engendres de l’espai exterior i espantalls del cinema més sanguinolent.
El secret d’aquest singular fanzine és la seua filosofia, que conjuga un sentit didàctic i erudit de l’arqueologia cinematogràfica juntament amb un esperit refrescant i sempre lúdic.

Manuel Valencia
és el director del “2000maniacos”. Als dinou anys, edant en lq eu moltes persones decideixen encaminar la seua vida cap a l’advocacia o la gestió empresarial, ell va soterrar el seu futur prestigi com a periodista amb l’edició d’un fanzine dedicat al cinema més injuriat del món: el cinema popular. I des d’aquell moment fins ara.
A més, al seu curriculum hi ha altres èxits menors com fer el guió de més de sis-cents programes de televisió, dirigir sèries infantils i pel·lícules experimentals o escriure habitualment a setmanaris i revistes dedicades a l’entreteniment i les tendències culturals.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99