activitats

28.05.2018

Performance

Arrt d'Accció

<< Tornar

12.02.2011 |

Presentació de llibre i performances

19.00h

Presentació del llibre 10x10+1.acción!, a càrrec de Javier Seco Goñi i Yolanda Pérez Herreras.

Després de dècades de performance i art d'acció, arriba el moment de reflexionar sobre alguns dels seus aspectes essencials. Aquest llibre ofereix una visió panoràmica del seu desenvolupament en l'àmbit peninsular, a través de cinc textos que aprofundeixen en la performance des del punt de vista de la pràctica, la creació i la gestió. Bartolomé Ferrando, Isidoro Valcárcel, José Luis Campal i Fernando Aguiar són els autors que, a més de brindar una perspectiva històrica, analitzen el seu desenvolupament i les seues fructíferes relacions amb altres disciplines artístiques.

Performances de Yolanda Pérez Herreras (Madrid) + Julia Fernández (València) + Josué Ormeño (València)

Yolanda Pérez Herreras (Madrid, 1964) és poetessa. Villamuriel de Campos, Dublín i Madrid són els seus llocs de constant intemporalitat. Ha fet tant poesia escrita com visual. A mitjan dècada dels 90, s'inicia en la performance assistint a festivals i trobades. Gestiona, coordina i participa en lectures poètiques, presentacions, col·loquis, conferències, festivals i imparteix tallers de poesia visual i art d'acció. Fou cofundadora i codirectora de la revista de creació poètica Alabastro (1993-1998) i actualment és editora de la revista de creació poètica experimental Experimenta. També és coordinadora dels Encuentros de Arte de Acción i Performance Acción!MAD.

Julia Fernández presenta la peça “Castració”. L'individu social, des que naix, és modelat mitjançant l'educació (normes socials). Tot ésser social ha d'actuar seguint uns patrons de comportament; aquests són determinats i acceptats per un nucli social, ubicat en un temps i espai concrets. La idea de l'acció és denunciar la castració “amable” que es du a terme en cada individu en funció de, per i per a “allò social” (societat), tant en el pla intel·lectual com en l'emocional i visceral. Una performance està oberta a diferents lectures. Una performance no té sentit, però crea sentit.

Josué Ormeño és un artista plàstic xilè, llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles el 2009, que va començar a interessar-se per l'art d'acció i a fer-ne les primeres passes en aquest àmbit a partir de 2003, en unes jornades titulades “El retaule de les meravelles”, en Altea. Va estudiar performance en l'aula de Bartolomé Ferrando. Des de llavors, ha participat en diverses torbades d'art d'acció a Altea, Benissa, València, Xàtiva i Liboa. Actualment desenvolupa projectes que involucren l'acció, el cos, la imatge, el so, la realitat i la ficció.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99