activitats

07.04.2020

Presentacions i altres activitats

07.10.2011 |

70 anys amb el Capità Haddock

19.00h

Enguany se celebra el 70é aniversari de l'aparició del Capità Haddock a les aventures de Tintin, del genial Hergé. Amb aquest motiu, el periodista i col·leccionista Jordi Tardà realitzarà una conferència evocativa de l'entranyable personatge, bevedor i malparlat, que aparegué per primera vegada a l'àlbum “El cranc de les pinces d'or” (Soir Jeunesse, 1941). Recordem que l'Octubre CCC ja va presentar l'any 2008 l'exposició “Tintín en el món d'Hergé”, amb un grandíssim èxit de públic i basada precisament en la col·lecció de Tardà.

Després de la conversa amb el periodista, es posarà en escena, per primera vegada en el món, l'obra per a titelles “Haddock guanya la grossa!”. Aquesta obreta inèdita (que es representarà amb titelles originals dels estudis Hergé) va ser escrita per Yves Duval, periodista, cineasta, fotògraf i guionista habitual de revistes com Tintin, Pilote, Eppo, Spirou, etc. Nascut el 1934 a la població belga d'Etterbeek (el mateix lloc on va nàixer Hergé), va treballar per a il·lustradors tan importants com el propi Hergé -de qui va ser molt amic i un gran col·laborador-, Raymond Reding, Tibet, René Follet, Albert Weinberg o William Vance, tot creant personatges tan coneguts com “Rataplan” o “Doc Silver” o realitzant biografies com la del ciclista Eddy Merckx. Duval va morir el 2009, tot just després d'haver publicat les seues memòries.

Aquesta petita però deliciosa obreta teatral és una troballa inèdita de Jordi Tardà que, fent valer la seua experiència com a col·leccionista, va poder localitzar el mecanoscrit original quan ningú no sabia de la seua existència. La representació de l'obra anirà a càrrec de la Companyia d'Edu Borja, una de les més prestigioses i més actives del País Valencià, i s'acompanyarà amb una mini-exposició d'elements escenogràfics creats pel propi Hergé i els seus amics, com ara el teatret de joguina que va produir el 1960 o la titella artesanal de Tintín creada per Robert Cartelli per al Théâtre Polichinelle el 1932, quan només havien aparegut els tres primers àlbums de la sèrie.

L'acte serà presentat pel crític i divulgador del còmic Álvaro Pons.

Per als amants del còmic en general però especialment per als fans de Tintín, aquesta és realment una ocasió històrica per a retrobar-nos amb els seus inoblidables personatges i, més que cap altre, amb l'extraordinari Capità Haddock: llamp de llamps!

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99