activitats

28.05.2018

Conferències i congressos

Des del 22.04.2010 fins al 23.04.2010

Spectra/3

Tercer Simposi Mundial sobre Teorie(s) de la conspiració

Organitza: OCCC + Mess/Age.

La tercera edició d’Spectra tindrà dos leit motivs: Skepta i 23, i un país convidat d’excepció: Alemanya.

Skepta (Spectra Escèptica)
Creacionisme, negacionsime, revisionisme, elits reptilianes, malalties “inventades” per a exterminar la població, terratrèmols provocats man made, per l’home … Potser estem assistint al naixement d’una nova religió, profundament irracional però disfressada de racionalitat. ¿Pot considerar-se el conspiracionisme una delirant nova religió? No és el retorn dels bruixots, és l’ascens dels xarlatans o, com els bateja Damian Thompson, els nous xarlatans. De vegades, aquests són fruit o s’aprofiten de la pressió mediàtica a la qual ens sotmeten diàriament, i aconseguiexen convertir la informació en una toxina en lloc d’una vitamina. La proposta per a la primera jornada d’Spectra (22 d’abril) és fer una sessió on, mitjançant breus exposicions il·lustrades amb vídeos ad hoc i una taula rodona/tertúlia, es parle d’aquests temes des d’un vessant escèptic i alhora apassionat, tal com defineix Francisco Jarauta l’escepticisme ibèric. Es parlarà, com el títol d’un relat curt i magistral d’Stanislaw Lem, d’una “Conspiració contra la raó”.

23
La segona jornada, 23 d’abril, tindrà com a convidat especial un objecte (el llibre), un país convidat (Alemanya) i una xifra cabalística (el 23). S’obrirà amb el visionat de "23" de Hans Christian Schmidt, film de culte sobre el món hacker amb cameo del mític Robert Anton Wilson inclòs. Després, Marko Rogge (expert en hacking), Paul Paulun (sound master) i Heinrich Dubel (creador de l’Erratik Institut), abordaran diversos aspectes relacionats amb l’univers Spectra. I JD amb els seus Interlaced Fakes completarà la jornada, explicant-nos potser si té relació la mega-anguila de l’Albufera amb les elits reptilianes que el conspiranoic David Icke afirma governen el Món.


Xtra-Spectra:

1- El hall de l'OCCC rebrà els dies del simposi una exposició de portades originals del Weekly World News americà, amb mides XXL. Un aperitiu psicotrònic del setmanari tabloid més subversiu, on veurem un Hitler de 190 anys viu i amagat a Xile o la cara de Satan a un asteroid.

2- Si Spectra fóra una agència de publicitat, i tenint en compte tot allò que va passar el 2009 amb en Jordi Hurtado, amb Spectra i amb els mass media, si fórem més aprofitats, aquest any hauríem fet fins i tot samarretes i pins amb la immarcessible jeró del Jordi Hurtado. Com que no era el propòsit i tot va ser un embolat mediàtic, enguany en parlarem una mica de tot plegat, i no tant de Jordi Hurtado com de les delirants o indocumentades reaccions que desfermà als mass media un contingut d’Spectra. Mike Ibáñez en treurà l’entrallat i explicarà tota la realitat. Casualitat? Conspiració? Saber y ganar, neeng!!

3- Com a novetat, aquest any incorporem un altre espai a Spectra, la terrassa de l'Octubre, on es farà la Ràdio-Sessió preparada per Heinrich Dubel i Paul Paulun com a cloenda del simposi. Què millor que fer-la a la fresca i degustant un Agent Orange, l'agent taronja, el còctel oficial de Spectra, del tot psicodèlic i psicotrònic, creat ad hoc per l'Enric Cassassús, el chef de l'Octubre. Hi sou tots convidats!!

4- Durant tot el simposi hi haurà disponible una Fira del Llibre Conspiranoic amb algunes de les novetats més espaterrants sobre aquesta matèria.


Programa

Dijous 22 d'abril
Skepta (Spectra escèptica)

18.00h. Projecció de “David Icke Max Mix”: illuminati, reptilians, global warming + Martin Turkin...
18.45h. Presentació Spectra3. “L'Efecte Hurtado”, a càrrec de Mike Ibáñez
19.00h. “HAARP i Haití”, a càrrec de Javier Armentia (director del planetari de Pamplona, editor de la col·lecció Vaya Timo, autor del bloc Por la boca muere el pez)
19.30h. “Cabres i homes”, a càrrec de Luis Alfonso Gámez (creador del Círculo Escéptico i autor del bloc Magonia)
20.00h. Break
20.15h. “Grip A: epidèmia o mediadèmia?”, a càrrec de Javier Cavanilles (periodista, autor de Los caras de Bélmez i del blog Conspiranoia Times)
20.45h. Taula rodona amb Javier Armentia, Luis Alfonso Gámez i Javier Cavanilles, moderada per Joaquim Clemente (president de la Unió de Periodistes Valencians)

Durant les intervencions es projectarà també material audiovisual sobre SLQH, Hugo Chávez, Planeta Encantado, Rauni Kilde, David Icke i Iker Jiménez

Divendres 23 d'abril
alemanya - Llibres

17.30h. Projecció del film “23” de Hans Christian Schmidt
19.00h. “Els hackers morts ja no parlen”, a càrrec de Marko Rogge (expert en seguretat a Internet, estudiós de fenòmens com el Chaos Computer Club o la mort dels hackers Karl Koch i Boris Floricic durant la Guerra Freda).
19.45h. Break
20.00h. MK: Chapman – Salinger – llibres ultraBrutals
20.30h. “Operation Ear. El canal auditiu com a mitjà per al control mental”, a càrrec de Paul Paulun (crític musical i experimentador del so com a element de control mental)
21.00h. JD's – Interlaced Fakes (manipulació dels mass media)
21.45h. Break
23.00h. Heinrich Dubtel (Erratik Institut) + Paul Paulun presenten a la terrassa de l'Octubre CCC la sessió de ConspiraRàdio “Angstpop. Teoria de la conspiració i narració de la por”
24.00h Sessió “Alababarada Conspiracy” a 47 Social Club (c/ Quart, 47 – El Carme) amb Alababarada Djs

Spectra: Un Encontre NeoConsp™

Entrada gratuïta. Aforament limitat

+(des)info:
www.spectra.cat
www.mess-age.com

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99