activitats

03.07.2020

Conferències i congressos

Des del 03.02.2010 fins al 05.02.2010

Telescopy

TELESCOPY, JORNADES SOBRE CULTURA OBERTA

Dimecres 3 de febrer, a les 19.00h.

DIÀLEG STALLMAN & CORTELL

Copyright vs comunitat en l'era de les xarxes digitals

El copyright, desenvolupat en temps de la impremta, s'adapta malament a les xarxes informàtiques, i sols pot imposar-se mitjançant severes mesures de força. Les corporacions globals que es lucren amb el copyright cada vegada fan més pressió per tal que es protegisquen els seus drets i restringeixen l'accés del públic a la tecnologia.

Richard Stallman va llançar el desenvolupament del sistema operatiu GNU el 1984. GNU és software lliure: tothom pot copiar-ho i distribuir-ho, així com realitzar canvis de major o menor magnitud. El sistema GNU/Linux, bàsicament el sistema operatiu GNU al qual s'ha agregat Linux, s'utilitza actualment en desenes de milions d'ordinadors al món. Stallman ha rebut el premi Grace Hopper que atorga l'ACM, una beca de la Fundació MacArthur, el premi Pioner que atorga la Fundació Frontera Electrònica i el premi Takeda per la seua contribució a la Millora Social / Econòmica. És conegut per haver establit un marc de referència moral, polític i legal per al moviment del software lliure, com alternativa al software privatiu. També va inventar el concepte de copyleft, que no el terme, mètode que permet llicenciar el software de manera que el seu ús i modificació romanguen sempre lliures i en mans de la comunitat d'usuaris.

Jorge Cortell va estudiar Direcció d'Empreses al Kellogg C. College, Informàtica a Oxford, i cursos de Neurobiologia, Metafísica i Mètodes de Control en l'Era Digital a Harvard. Ha sigut jugador del Pamesa València, ha fundat quatre empreses, ha treballat com assessor de governs i multinacionals, ha ofert conferències arreu del món i ha sigut professor extrauniversitari de propietat intel·lectual durant quatre anys en el màster Multimèdia que imparteix la Universitat Politècnica de València, del qual va haver de dimitir per defensar les descàrregues gratuïtes. Després d'això, va fundar una empresa de música lliure, que va vendre recentment per desacords amb els socis, i una altra de software lliure de medicina, amb oficines a París, Nova York, Lisboa i València i distribució en 12 països.

Dijous 4 i divendres 5 de febrer, de 18.00 a 21.00h.

TALLER MULTIPLICA I REPARTEIX: PER LA LLIURE CIRCULACIÓ DEL CONEIXEMENT I LA CULTURA

Impartit per Maddish, d'EXGAE, consultoria que té com a objectiu informar els afectats de les sancions comeses per la Societat General d'Autors.

Amb la col·laboració de Barra Diagonal i La Xarito.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99